Domaine Jeannot
To generationer producerer hvid og rød Bourgogne med base i Meursault
Domaine Jeannot er en familieejet vingård beliggende i hjertet af Meursault. Her producerer Valérie og Philippe, sammen med sønnen Quentin en række røde og hvide vine fra 11 ha. vinstokke i Côtes de Beaune.
Født og opvokset i Bourgogne startede Valérie og Philippe med at dyrke nogle få parceller i 1997. I 1999 besluttede de sig for at etablere domænet efter at have erhvervet flere parceller og mere erfaring. I 2014 vendte Quentin tilbage til domænet efter at have afsluttet sin uddannelse på Davayé-skolen, en vinskole i Mâcon.
Domænet producerer vin fra fem forskellige landsbyer i Côte de Beaune fordelt på 18 forskellige appellationer. De hvide vine udgør ca. 40 pct. af produktionen.
Vinmarkerne dyrkes økologisk, selv om domænet ikke er certificeret. Alt arbejdet i markerne udføres manuelt. Der høstes grønt, bladene udtyndes og druerne håndhøstes og selekteres. Både de hvide og røde druer afstilkes 100% og gæres ved lav temperatur. Vinene modnes i kælderen imellem 9 og 18 måneder.
Catching Wines hjemtager følgende vine:
Bourgogne Blanc: 20 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Presset ved lavt tryk. Vinificeret på ståltanke. Modnet 10 måneder på fransk eg. Malolaktisk gæring. Vinen omstilkes, klares og filtreres let inden aftapning. 500 fl./år.
Maranges Les 8 Ouvrées: Helt unge stokke. Høstet, vinificeret og modnet som vinene ovenfor. 1.300 fl./år.
Meursault Narvaux: Fra 60 år gamle stokke. Høstet, vinificeret og modnet som Bourgogne Blanc. Vinen omstilkes, klares og filtreres let inden aftapning. 2.500 fl./år.
Meursault 1er Cru Poruzots: 20 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Presset ved lavt tryk. Vinificeret på ståltanke. Modnet på bundfaldet i 18 måneder på fransk eg. Malolaktisk gæring. Vinen omstilkes, klares og filtreres let inden aftapning. 300 fl./år.
Puligny Montrachet: 45 år gamle stokke. Høstet, vinificeret og modnet som de øvrige vine. 600 fl./år.
Corton-Charlemagne Grand Cru: 70 år gamle stokke. Druerne håndplukkes. Presses ved lavt tryk. Vinificeres på ståltanke. Vinen modner på bundfaldet i 18 måneder på fransk eg. Let filtrering før aftapning. 150 fl./år.
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Rouge: 80 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Alkoholisk gæring på rustfri stål på naturligt gær. Der pumpes let over og druerne knuses for at opnå en ren vin. Malolaktisk gæring på fransk eg med naturlig gær og bakterier. Modner på bundfaldet i ti måneder. Vinen omstilkes, klares og filtreres let inden aftapning. 4.000 fl./år
Maranges Vieilles Vignes: 60 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Alkoholisk gæring på rustfri stål på naturligt gær. Druerne knuses let for at starte den naturlige gæring. Vinen lagrer 10 måneder på bærmen. Let filtrering inden aftapning. 5.800 fl./år..
Maranges 1er Cru Rouge Clos Roussots: 55 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Alkoholisk gæring på rustfri stål på naturligt gær. Druerne knuses let for at starte den naturlige gæring. Vinen lagrer 14 måneder på bundfaldet inden aftapning. Ingen filtrering. 600 fl./år.
Maranges 1er Cru Rouge La Fussière: 55 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Langsom ekstraktion via skånsom ved presning. Alkoholisk gæring i rustfrit stål. Malolaktisk gæring på eg. Modner på bærmen i 12 måneder. Omstilket inden aftapning. Tappes ufiltreret. 2.100 fl./år.
Santenay Rouge Clos de la Comme Dessus: 70 år gamle stokke. Håndplukkede, selekterede druer. Ekstraktion med lavt tryk i presse. Alkoholisk gæring i rustfrit stål. Malolaktisk gæring på eg. Modner på bærmen i 18 måneder. 3.000 fl./år
Clos de Vougeot Grand Cru: