top of page

Champagne Girard-Bonnet

Foreningen af to familiers marker
Skærmbillede 2022-08-22 132704.png

Girard-Bonnet trækker tråde tilbage til to familier, der har været vinbønder siden 1900-tallet. Girard-grenen med base i Mesnil-sur-Oger solgte sine druer, mens Bonnet-grenen i 1980’erne producerede 140.000 flasker under navnet Champagene F. Bonnet Père et Fils. I 1988 ophørte produktionen imidlertid og vinstokkene blev lejet ud. De to domæner blev forbundet, da Paul Girards forældre – Philippe Girard og Dominique Bonnet – mødte hinanden. Et par år efter udløbet af lejekontrakten besluttede Paul at slå de to huses vinmarker sammen og etablere et lille "grower" champagnehus med reference til de to grene af familien.

 

Domænet består af 12 hektar, hovedsageligt på Côte des Blancs: Le Mesnil-sur-Oger og Oger, klassificeret Grand Cru og Vertus klassificeret Premier Cru. Brugen af hercibider blev udfaset i begyndelsen af årtusindskiftet og domænet arbejder på at blive biodynamisk certificeret i 2023.

 

Vinifikationen afspejler domænets overbevisning om, at god vin starter med sunde druer. Druerne fra de forskellige terroirs vinificeres separat. Mosten gives tid til at bundfælde sig, hvorefter den tappes på forskellige beholdere inden den naturlige gæring. Vinen ligger på bundfaldet i mindst 10 måneder. Herefter omstikkes den uden klaring eller filtrering og lægges i kælderen, hvor den gennemgår anden gæring. Perioden varierer alt efter cuvéen. Paul går i øjeblikket flere veje ift. parcellerne og varierer størrelsen på træfadene, ligesom han anvender rustfrit stål og amforaer.

Cuvéerne sigter mod at afspejle Chardonnay i forskellige facetter afhængigt af de forskellige terroirs i Côte des Blancs. Paul ønsker, at vinene repræsenterer den ”landsby”, de er fra og afspejler hver enkelt landsbys typiske karakter.

Domænet producerer følgende vine:

A mi-chemin Blanc de Blancs Grand Cru, 50% Le Mesnil sur Oger & 50% Oger, 50% reservevin, 25% fad, 75% rustfrit stål, lagres på bundfaldet, degorgeres 6 måneder før frigivelse, Dosage: 2g/l.

Der kommer flere cuvéer til i 2024.

Champagne Girard-Bonnet - Paul Girard, le Mesnil-sur-Oger
Skærmbillede 2022-08-22 144112.png
Skærmbillede 2022-08-22 132617.png
Skærmbillede 2022-08-22 143917.png
Skærmbillede 2022-08-22 143817.png
bottom of page