Champagne Aurore Casanova
Dansende dråber.
Champagne Aurore Casanova - Aurore Casanova, Mardeuil
Efter en international karriere som danser på de internationale scener fra Bangkok til San Francisco, takkede Aurore af ved Zürich Opera i 2011 for at tilslutte sig familiens vingård med 3,5 ha. vinstokke fordelt over byerne Puisieulx i Montagne de Reims, Mesnil sur Oger i Côte des Blancs, Champvoisy i Marnedalen samt i Epernay. Vinstokkene blev plantet i 1968 af Aurores mor. Sammen med Jean Babtiste, der oprindeligt er proteselæge, skabte hun sit eget champagnemærke Champagne Aurore Casanova. Ægteparret håndterer alle processer i vinproduktionen og har valgt at arbejde med fokus på miljøbevidste og biodynamiske metoder samt naturlig vinifikation. Der anvendes ingen syntetiske herbicider eller insekticider.
Parret eksperimenterer og lader sig inspirere af mere erfarne producenter som f.eks. Anselme Selosse for at opnå de bedste resultater.
Parret producerer følgende vine:
Cuvée Aurore: Parrets signatur Champagne er fremstillet af en blanding af regionens tre primære druer: 45% chardonnay, 45% pinot noir og 10% pinot meunier og tilsat 30% vin de reserve. Vinen ligger på fad i 8 måneder for at bevare friskheden og lagrer 3 år på flaske inden degorgering. Cuvéen frigives 6 måneder efter degorgering. Dosagen er 7,8 g/liter.
Cuvée Rose: Parrets rosé er lavet på 42% chardonnay, 30% pinot noir, 12% pinot meunier og 16% vin rouge pinot noir, som har lagret på eg. 1/3 del af cuvéen kommer fra vin de reserve. Vinen ligger på fad i 8 måneder for at bevare friskheden og lagrer 3 år på flaske inden degorgering. Cuvéen frigives 6 måneder efter degorgering. Dosagen er 7,8 g/liter.
Parcellaire Puisieulx Grand Cru Les Petites Vignes: Vintage og enkeltmarks cuvée på 100% pinot noir fra Puisieulx Grand Cru, fra lieu dit’et "les petits vignes" på leret kalkstensjord over et lag af kridt. Vinstokkene, som er plantet i 1968-69 er østligt eksponeret. Biodynamisk fremstilling. Pneumatisk presning, hvor mosten bundfælder i 10 timer. Vinen modner på bærmen i 228 og 400 liters fade. Ingen klaring eller filtrering. Dosagen er 2g/liter. Ca. 1300 flasker og 75 magnum
Parcellaire Puisieulx Grand Cru Les Petites Vignes: Enkeltmarkscuvée, men flere årgange på 100% chardonnay fra Puisieulx Grand Cru, fra lieu dit’et "les petits vignes" Topjord af silt og ler, på hård kalksten ca. 80 cm nede. Østlig eksponering. Stokkene er plantet i 1986. Biodynamisk fremstilling. Efter høsten presses druerne forsigtigt og lagrer derefter ved hjælp af spontan gæring fra den naturlige gær i 228 liters og 400 liters fade i 11 måneder. Vinen modner derefter på bærmen i 3 år og får til sidst en dosage på 1g/liter.
Parcellaire Le Mesnil sur Oger Grand cru MALO: Enkeltmarkscuvée, men NV, fra et lieu dit kaldet Malo. Fra en halvskråning på kalkholdig jord under en fin brun muldjord på 20-30 cm. Øst/syd-østlig eksponeret i hjertet af et naturligt amfiteater. Chardonnay stokkene er plantet i 1990. Biodynamisk fremstilling. Traditionel presning på rustfrit stål. Spontan naturlig gæring med lagring på bærmen i 228 og 400L fade i 11 måneder. Aftappes uden klaring eller filtrering. Dosage er 2 g/liter.