Domaine Benjamin Roblot
– en ung stjerne i Chambolle-Musigny
Domaine Benjamin Roblot er et relativt ungt domæne beliggende i hjertet af Chambolle-Musigny., som på kort tid har markeret sig med sine exceptionelle vine.
Benjamin Roblot overtog i 2016 familiens vinmarker, som familien har ejet i generationer. Hans bedstefar, Maurice Roblot, ejede nogle af de bedste vinmarker i Chambolle-Musigny. Da han døde i 1980, blev vinmarkerne overdraget til Benjamins far og faster, men da ingen af dem var interesserede i at overtage domænet, besluttede de at forpagte vinmarkerne. Da forpagtningen var afsluttet i 2006, overtog Benjamins far vinmarkerne, som netop var blevet omlagt til økologisk dyrkning. Fra 2006 til 2016 blev alle druerne udelukkende solgt til négocianter. Efter at have taget over, har Benjamin, som oprindeligt er uddannet ingeniør, med stor passion og dedikation genoplivet familiens stolte traditioner og skabt vine, der afspejler områdets unikke terroir.
Benjamin råder over nogle af de mest prestigefyldte vinmarker i Chambolle-Musigny. Blandt de mest bemærkelsesværdige vine finder vi Bonnes-Mares Grand Cru, som produceres i meget begrænsede mængder, samt Chambolle-Musigny 1er Cru Les Amoureuses, der ofte betragtes som en af de bedste Premier Cru marker i området. Benjamin praktiserer økologisk vindyrkning og lægger stor vægt på omhyggeligt arbejde i vinmarkerne for at sikre druer af højeste kvalitet, som han omhyggeligt forvandler til elegante og komplekse vine.
I kælderen anvender Benjamin moderne teknologi kombineret med traditionelle metoder. Hans tilgang til vinfremstilling er præget af en dyb respekt for terroiret og en stræben efter at skabe vine, der afspejler områdets unikke karakter. Under høsten afstilkes druerne 50 % og gæres derefter i temperaturkontrollerede træfade med naturlig gær. og lagres i en kombination af nye og gamle egetræsfade for at opnå den perfekte balance og kompleksitet. Efter 10 dages gæring presses mosten med en lodret kurvepresse, hvilket muliggør en blid presning. En sådan skånsom presning er nøglen til Benjamin for at udvinde mindre bitterhed og en mere sprød saft.
Derefter lagres vine på fad i 16 måneder, Grand Cru i 50 % ny eg og 30 % til 1er crus. Vinene tappes ufiltreret med en lille mængde SO2. Resultatet er vine, der er både raffinerede og holdbare, perfekte til både umiddelbar nydelse og langtidslagring.
Benjamin Roblot producerer følgende vine:
Marsannay: En Marsannay produceret med stor omhu og fokus på kvalitet, fra plottet Potey
Chambolle-Musigny: Benjamins Chambolle-Musigny er lavet af druer fra flere forskellige parceller i kommunen. En vin med fin kompleksitet og dybde, der afspejler terroiret i Chambolle-Musigny.
Chambolle-Musigny 1er Cru Les Gruenchers: Les Gruenchers ligger tæt på Les Lavrottes og Les Noirots.
Chambolle-Musigny 1er Cru Les Fuées: Fuées ligger i forlængelse af Bonnes-Mares på vej tilbage til landsbyen. Den nederste del af marken, beplantet nord-syd, har en rigere jord med få sten, mens toppen af marken er stejl med lidt muldjord og er beplantet øst-vest.
Chambolle-Musigny 1er Cru Les Noirots
Chambolle-Musgny 1er Cru Les Amoureuses: Ofte betragtet som den bedste af de 24 Premier Cru klimater i Chambolle-Musigny. Roblot producerer blot tre fade
Bonnes-Mares Grand Cru: En eksklusiv vin fra en lille parcel omgivet af nogle af de mest berømte producenter i området. Der produceres ca. 1 fad pr. år.